O NOUA PERSPECTIVĂ

 

 

Articol Reprezentare

6 MOTIVE PENTRU CARE SĂ ALEGI REPREZENTAREA IMOBILIARĂ ÎN VÂNZAREA CASEI TALE 

 

Vânzătorii și Cumpărătorii au interese opuse atunci când este vorba despre vânzarea unei proprietăți. Ceea ce vrea să obțină unul este de obicei diametral opus față de ce își dorește celălalt. Cumpărătorul își dorește un chilipir în timp ce vânzătorul își dorește să vândă în cele mai bune condiții.

Asfel, ambele părți pot avea beneficii semnificative prin angajarea unui agent imobiliar profesionist, care să le reprezinte interesele.

 

Ești cu adevărat reprezentat 

 

Cel mai important beneficiu, atunci când alegi să lucrezi în acest sistem este că agentul tău îți reprezintă exclusiv și în totalitate interesele. 

Prin sistemul de reprezentare imobiliară, te asiguri că interesele tale în tranzacție sunt puse mai presus decât ale oricărei alte persoane, inclusiv ale agentului care te reprezintă. Un REALTOR® se obligă să ofere onestitate față de ambele părți, să protejeze interesul și poziția clientului său în negociere și să îi aducă la cunoștință toate faptele care pot afecta sau influența decizia acestuia. 

Toate aceste aspecte constituie o cărămidă de baza a reprezentării imobiliare, denumită: "Fiduciary service"

 

Îți sunt protejate drepturile 

Ca REALTOR® mă supun unui cod etic care mă obligă să respect cel mai înalt standard de comportament și un standard înalt de confidențialitate pe parcursul tuturor pașilor în tranzacție . 

Conform articolului 1 din codul etic: 

“Atunci când reprezintă un Cumpărător, Vânzător, Locator, Locatar sau alt tip de client, în calitate de agenți, REALTORII® își iau angajamentul să protejeze și să promoveze interesele clientului lor. Această obligație față de client este prioritară, dar ea nu îi eliberează pe REALTORI® de obligația de a trata toate părțile cu onestitate. Atunci când deservesc un Cumpărător, Vânzător, Locator, Locatar sau alt tip de client, fără a avea o relație de reprezentare exclusivă a acestuia, REALTORII® sunt în continuare obligați să trateze toate părțile cu onestitate.“

 

Economisești bani 

Atunci când vorbim despre vânzarea unei proprietăți ai putea crede că, să lucrezi cu un agent profesionist  este o cheltuiala suplimentară, în realitate un agent profesionist te ajută să salvezi bani

În primul rând, are experiență în piața imobiliară și te poate ajuta să stabilești cel mai bun preț pentru proprietatea ta. Mai mult decât atât, înainte de a o lista, face o analiză comparativă de piață  folosindu-se  de ultimele statistici și tendințe pe piața imobilelor vândute pentru a obține cel mai bun preț recomandat pentru vânzare.

 

Negocierea prețului cere abilități

Chiar dacă ai experiență în vânzări, nu ai experiență specializată în negocierea prețului unei case. Un agent cu experiență  a mai negociat prețul a zeci dacă nu chiar sute de case până acum. De asemenea, ca agent care te reprezintă nu este legat emoțional de procesul de negociere ceea ce îl ajută să ia decizii raționale în obținerea celui mai bun preț.

 

Salvezi timp 

Atunci când reprezintă un client, un profesionist preia toate responsabilitățile în vânzarea proprietății sale.

Răspunde la telefoanele clienților interesați sau ai altor agenți care necesita detalii legate de proprietate, promovează proprietatea on-line și off-line, este prezent la vizionări, menține legătura cu potențialii cumpărători și negociază cel mai bun preț.

Mai mult decât atât, trece orice potențial cumpărător printr-un proces de calificare. Se asigură că este o persoană interesată și motivată în achiziția proprietății înainte de a face vizionarea. Astfel, nu pierzi timp pregătind proprietatea pentru vizionare, pentru cineva care nu are un interes real în achiziționarea proprietății tale.

 

Proprietatea ta e promovată corect 

Proprietatea ta va beneficia de fotografii profesionale, de un text de marketing care să îi pună în valoare calitățile și va fi promovată cu detalii corecte pe toate portalurile de profil, rețele de socializare și prin marketing direct.

Prin listarea proprietății în Serviciul de Listare Multiplă, ai maximum  de vizibilitate către agențiile colaboratoare și către public. De asemenea prin acest sistem de Reprezentare imobiliară, agentul angajat de tine remunerează orice agenție colaboratoare, care produce un cumpărător pentru proprietatea ta.

 

Ai consiliere pe tot parcursul tranzacției

Atunci când un client este reprezentat, acesta are acces la un profesionist cu experiență care este alături de el până la finalizarea tranzacției.

Răspunde la toate întrebările legate de vânzare cum ar fi: pregătirea proprietății pentru fotografii sau vizionare, pașii necesari pentru vânzare, actele necesare pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare, costurile vânzării și te asistă în negocierea prețului. 

Deși vânzarea este o sarcină dificilă și vânzarea casei tale va fi probabil, una dintre cele mai mari tranzacții ale vieții tale, poți să încerci să vinzi singur, dar ai multe avantaje dacă alegi angajezi un agent profesionist. Un agent profesionist îți oferă o expunere mai largă a proprietății, te ajută să negociezi un preț mai bun și nu lasă ca emoțiile să îți saboteze tranzacția.

 

În concluzie, dacă ai o proprietate de vânzare și îți dorești să fii reprezentat de un profesionist care să se supună unui cod etic, sa salvezi bani și timp, având în același timp cele mai mari șanse de vânzare, alege Reprezentarea Imobiliară.